Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı Ders Bankası

Sıra No

Ders Kodu

Ders Adı

Teorik

Uygulama

AKTS

1

LÜ-BB-04

Sebze Fidelerinin Güncel Üretimi

2

2

5

2

LÜ-BB-05

Serada Modern Sebze Yetiştirme

2

2

5

3

LÜ-BB-06

Sebzelerde Fizyolojik Bozukluklar ve Çözüm Yolları

3

0

5

4

LÜ-BB-07

Sera Bitkilerinde  Besin Element Noksanlıklarının Belirlenmesi ve Giderilmesi

3

0

5

5

LÜ-BB-08

Bahçe Bitkileri Deneme Tekniği

3

0

5

6

LÜ-BB-19

Karışık Sebze Yetiştiriciliği

3

0

5

7

LÜ-BB-20

Sebze Tohumlarında Kalite Kontrol Yöntemleri Ve Depolama Esasları

2

2

5

8

LÜ-BB-21

Sebzecilikte İleri Organik Tarım

3

0

5

9

LÜ-BB-22

Sebze Üretimi ve Çevre

3

0

5

10

LÜ-BB-23

Tohum Biyolojisi ve Fizyolojisi

3

0

5

11

LÜ-BB-25

Sebze Islahında Doku Kültürü Teknikleri

3

0

5

12

LÜ-BB-27

Sebzelerde Mutasyon Islahı

3

0

5

13

LÜ-BB-28

Tozlanma Mekanizmaları,Üreme ve Bitki Islahı İlişkileri

3

0

5

14

LÜ-BB-29

Bağcılıkta Verimlilik ve Kalite

3

0

5

15

LÜ-BB-30

Asmanın Ekofizyolojisi

3

0

5

16

LÜ-BB-31

Asma Fidanı Üretim Teknikleri

3

0

5

17

LÜ-BB-32

Asma-Su İlişkileri Stres Metabolizması

3

0

5

18

LÜ-BB-33

Asmalarda Fizyolojik Bozukluklar

3

0

5

19

LÜ-BB-34

Bahçe Bitkileri İstatistiki Paket Program Kullanımı

3

0

5

20

LÜ-BB-35

Sebze Türlerinde Stres Fizyolojisi

3

0

5

21

LÜ-BB-36

Modern Sebze Üretim Tesisleri ve İklimlendirilmesi

3

0

5

22

LÜ-BB-37

Bahçe Bitkilerinde Ekolojik Esaslar

3

0

5

23

LÜ-BB-38

Sebzelerde Önemli Fizyolojik Olaylar

3

0

5

24

LÜ-BB-39

Sebzelerde Minarel Beslenme

3

0

5

25

LÜ-BB-40

Sera Ürünlerinin Verim ve Kalitesinin Arttırılmasında Yeni Yöntemler

3

0

5

26

LÜ-BB-42

Serada Üretimin Planlanması ve Sera Yönetimi

2

2

5

27

LÜ-BB-43

Hidroponik Yetiştirme Teknikleri

2

2

5

28

LÜ-BB-44

Bağcılıkta Sitolojik ve Histolojik Araştırma Teknikleri

3

0

5

29

LÜ-BB-45

Asmanın Biyolojisi

3

0

5

30

LÜ-BB-46

Asmalarda Sitolojik ve Morfolojik Verimlilik Komponentleri

3

0

5

31

LÜ-BB-47

Üzüm Çeşitleri

3

0

5

32

LÜ-BB-48

Bağcılıkta Büyüme Düzenleyiciler ve Kullanım Alanları

3

0

5

33

LÜ-BB-49

Asma Klimatolojisi

3

0

5

34

LÜ-BB-50

Üzümlerde Kalite Kriterleri

3

0

5

35

LÜ-BB-51

Asma Ekolojisi

3

0

5

36

LÜ-BB-52

Asma Taç Yönetimi

3

0

5

37

LÜ-BB-53

Farklı Değerlendirme Özelliklerine Göre Üzüm Üretim Teknikleri

3

0

5

38

LÜ-BB-55

Sebzelerde Hasat ve Kalite Kriterleri

2

2

5

39

LÜ-BB-56

Sebzelerde Gen Kaynakları ve Alternatif Bitkiler

3

0

5

40

LÜ-BB-59

Meyvecilikte Önemli Fizyolojik Olaylar

3

0

5

41

LÜ-BB-60

Meyve Türlerinde Stres Fizyolojisi

3

0

5

42

LÜ-BB-61

Üzümsü Meyvelerin Morfolojisi

3

0

5

43

LÜ-BB-62

Meyvecilikte Bitki Büyüme Düzenliyicilerin Kullanımı

3

0

5

44

LÜ-BB-63

Bahçe Bitkileri Biyokimyası

3

0

5

45

LÜ-BB-64

Bahçe Bitkilerinde Hasat Sonrası Görülen Fizyolojik Bozukluklar ve Kayıplar

3

0

5

46

LÜ-BB-65

Meyve ve Sebzelerde Hasat, Ambalajlama ve Muhafaza

3

0

5

47

LÜ-BB-67

Bahçe Ürünlerini Soğukta Depolama Yöntemleri ve Yeni Teknolojiler

3

0

5